⬅ Bezoek mijn kanaal voor video’s!Jij en ik dromen iedere nacht. Iedere nacht, wanneer we in slaap vallen, dromen we! En toch onthouden veel mensen hun dromen niet. Dit is geen toeval, het is simpelweg de manier hoe we worden geleerd te denken over ons droomleven. Want dromen zijn toch niets meer dan wat nachtelijke hallucinaties?
        Dit is niet helemaal waar. In werkelijkheid is er bijna geen verschil tussen de droomwereld en de wereld van het wakende leven. In beide gevallen meten de hersenen nauw genoeg dezelfde activiteit. Voor een ervaren oneironaut (iemand die bewust heeft leren dromen) is de droomwereld inderdaad zeer realistisch!
        Maar waarom maakt dit wat uit? Dan is de droomwereld maar realistisch. Wat heb ik daar aan?


Wordt bewust in een prachtige, wijde, mysterieuze wereld

        Ten eerste: een bewuste droom is simpelweg een geweldige ervaring. Bewust worden in een andere, prachtige, gigantische en wat mysterieuze wereld is op zichzelf een oog-openende ervaring. Over steden vliegen, prachtige landschappen bezoeken, of de Aarde vanaf de maan bekijken. Dit en nog meer is volledig mogelijk. Er is echter meer mogelijk met bewust dromen dan genieten.


Los je waardeloze zorgen op

        Alle stress is afhankelijk van gedachtes die ofwel in de toekomst worden geprojecteerd of piekeren over het verleden. Je zult leren dat er in bewuste dromen geen ruimte is voor deze zorgen. In een bewuste droom werkt de geest op een hele andere manier. Leer deze creatieve manier van bewustzijn te kennen en pas het toe op je wakende leven.


Ontwikkel je vaardigheden door neurale paden te versterken

         Wetenschappelijk onderzoek wijst er steeds weer op hoe belangrijk visualisatie is bij het ontwikkelen van een fysieke vaardigheid. Verder toont ook de symbolische leertheorie de rol van beelden aan bij het leren van een vaardigheid. De hersens bouwen mentale plattegronden op die essentieel zijn bij het uitvoeren van een bepaalde taak. Wat hierbij van belang is om te begrijpen, is de rol die de hersens spelen bij het uitvoeren van fysieke vaardigheden. Het kernpunt hierbij is visualisatie. Zoals ik eerder heb genoemd, is er bijna geen verschil tussen de droomwereld en de wereld van het wakende leven. Bewuste dromen zijn dus, in essentie, zeer sterke visualisaties. Pas deze kennis toe en leer je bewuste dromen te gebruiken om je fysieke vaardigheden meester te worden.         


Ontwikkel wilskracht, concentratie en mentale helderheid

         Concentratie is het ontbreken van afleiding: een bewuste geest. Leren bewust te dromen is een vorm van mentale oefening. Heb je wel eens last van een gebrek aan concentratie, probeer bewust te dromen! Door te leren de creatieve geest van het bewuste dromen te gebruiken, wordt het makkelijker helder te zijn tijdens het wakende leven. Je zult merken minder snel afgeleid te zijn. Leer productiever te worden door deze kennis toe te passen. Bewust dromen is ook een sterke vorm van meditatie. Niet alleen is het bewuste dromen zelf meditatie, maar probeer ook eens te mediteren… in de droom.


De enige grens is je eigen inbeelding

         Stel dat je een artiest bent en creativiteit toepast in je werk, dan kan bewust dromen deze creativiteit enorm helpen door je toe te staan je geest op een hele andere manier te gebruiken. Heb je recentelijk iemand verloren, kan je dit persoon “bezoeken” om het tot rust te brengen. Als je een lastig probleem hebt in je leven dat je probeert op te lossen, kan de droomwereld je interessante antwoorden geven. Als je een belangrijke presentatie te geven hebt, maar zenuwachtig bent, is hier je kans om de presentatie te simuleren om je het benodigde zelfvertrouwen te geven. Wil je je seksleven verkennen? Ga je gang.


“Our truest life is when we are in dreams awake.”

Henry David Thoreau

        Ik hoop dat ik je heb laten overwegen om jezelf te open te stellen voor de mogelijkheden van je geest! Er valt nog zo veel meer te vertellen over bewust dromen, maar daar kan ik deze pagina niet voor gebruiken. Als je meer informatie wilt vinden: het internet staat er vol mee. Daarnaast zijn er goede boeken geschreven over het onderwerp. Als je interesse hebt om het met mij over bewust dromen te hebben, kun je een les boeken op deze website. Meer daarover hieronder!

Leren Bewust te Dromen

        Wat valt er te ontdekken door te leren bewust te dromen?

• Hoe slaap in elkaar zit en hoe je optimaal en gezond slaapt.
• Het bijhouden van een dromendagboek op een efficiënte manier.
• Het efficiënt uitvoeren van realiteitstesten.
• Begrip van eigen bewustzijn door meditatie.
• Technieken voor het opwekken van een bewuste droom wanneer je maar wilt.
• Gedachtes en overtuigingen die je tegen kunnen houden van succes.
• Hoe het brein de wereld en de droomwereld modelleert en welke rol jij daar in speelt.
• Communicatie met mensen in de droomwereld.
• Het omgaan met angst.
• Het leren kennen van jezelf.
• Het vinden van antwoorden op je vragen door het interpreteren van droomsymboliek.
• Het stimuleren van je creativiteit en je inbeeldingsvermogen.
• Zelfontwikkeling.
• Leren omgaan met nachtmerries.
• Het verbeteren van je geheugen in de droom en in het wakende leven.
• Confronteren van emotionele problemen, stress, trauma
.


… en nog veel meer!


Over

Mijn naam is Sven Eijkelenkamp. Ik ben een mens van het mannelijke geslacht en ben geboren in Nederland in 1998. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in psychologie en filosofie. Toen ik begon met meditatie en lucide dromen werd mijn passie verder ontwikkelt. Ik realiseerde me dat veel mensen niet weten wat de mogelijkheden zijn binnen onze eigen geest. De meeste antwoorden op onze vragen kunnen van binnen beantwoord worden. Mijn doel met The Lucid Mind is om je te inspireren om te leren bewust te dromen. Ik maak video’s op YouTube die hier bij helpen, maar ook vooral bedoeld zijn om te entertainen. Ik zou zeggen, kom eens een kijkje nemen! 😀


Veelgestelde Vragen

Is bewust dromen iets voor mij?
Dit ligt helemaal aan jou. Als je zelf een heel druk, hectisch leven hebt, is het wellicht niet het beste idee om bewust te leren dromen. Laat angst je nieuwsgierigheid echter niet afschrikken van het onbekende!

Kan ik mijn grip op de realiteit verliezen als ik te vaak bewust droom?
Bewust dromen vereist een vaardigheid in bewustzijn. Dat houdt in, bewuster worden van je omgeving, je emoties, je gedachtes en de wereld over het algemeen. Het klinkt dan waarschijnlijk ook logisch om te horen dat je juist meer grip hebt op de realiteit, als je vaker bewust droomt.

Is bewust dromen gevaarlijk?
Vergeet niet dat je iedere nacht sowieso al droomt. Het enige verschil hier is de mate van bewustzijn in deze dromen. Dromen zijn niet gevaarlijk, bewuste dromen ook niet.

Ben ik te oud/jong om bewust te dromen?
Bewustzijn is niet gerelateerd aan leeftijd. Dromen en bewust dromen ook niet. Het is zoals de quote van Henry Ford: “Whether you think you can or you can’t, either way you’re right.” (Als je denkt dat je het kan of denkt dat je het niet kant, in beide gevallen heb je gelijk.)


Contact

Vragen? Stuur gerust een mail naar “thelucidmind1@gmail.com”!


⬅ Bezoek mijn kanaal voor video’s!

%d bloggers liken dit: